Síce má len 25 rokov no varil pre arabského princa, pracoval či stážoval v reštauráciách (aj michelinských) po celom svete – reštaurácia Smyth v Chicagu v USA, reštaurácia Koks na Faerských ostrovoch, Azurmendi v Španielsku, reštaurácia Brae v Austrálii či reštaurácia Central v Peru.
V rozhovore nám Filip prezradí, aké najbizarnejšie jedlo jedol, aké je jeho najoblúbenejšie jedlo ale aj aké jedlo varil arabskému princovi. Dnes Filip rozbieha niekoľko projektov a spoluprác – môžete ho vidieť v spolupráci so značkami ako Farmhouse, Krava Co., Jirka Pavliš Bedýnky, Časopis FOOD, Mangalica Farma a aktuálne rozbieha reštauráciu Sim13 by Phillipphoo v Nitre.
Mimo tohto všetkého Filip robí privat chiefa – teda súkromného kuchára, ktorý chodí variť na privátne akcie po celom svete – naposledy bol chvíľu pred naším rozhovorom takto v Mexiku. Ak vás jeho príbeh zaujal môžete ho sledovať na Instagrame.
Filip Ondrušek pochádza z Bratislavy, nedávno oslávil 25 rokov. Rozbieha reštauráciu v Nitre v ktorej razí cestu tradičnej slovenskej kuchyne 21. storočia s dôrazom na využitie lokálnych surovín.
Za spomenutie určite stojí aj rozhovor, ktorý vyšiel vo Forbes.